11.9.2019

Transport Kososelle vaatimusten mukaista kapellikalustoa

Toplift - Transport Kososelle vaatimusten mukaista kapellikalustoa

Transport Kosonen on vuonna 2017 perustettu yhden miehen kuljetusyritys, jonka omistaja-kuljettaja Olli Kosonen hoitaa sekä liiketoiminnan pyörittämisen että firman ajot. Transport Kososen kalustohankinnat on tehty Topliftiltä, jonka tarkkaan tarvekartoitukseen ja huolelliseen suunnitteluun perustuva toimintatapa päällirakentamisessa sopii Kososen vaativiin tarpeisiin. 

Transport Kosonen kuljettaa kaikenlaista massatavaraa, kuten paperia, sellua ja rautaa. 

”Ajamieni kuljetusten välittäjänä toimii logistiikkayritys HJN Logistics Finland Oy. Pääasiassa kuljetukset ovat isoja metalli- ja metsäalan massatavara-ajoja”, Kosonen kertoo. 

”Kaiken ajokaluston hommaan itselleni, joten tiedän hyvin tarkkaan, millaisissa olosuhteissa ajot tapahtuvat ja mitä kalustolta vaaditaan”, Olli Kosonen perustelee ja jatkaa: 

”Yritykseni pääpaikka on Parikkalassa ja pyrin toimimaan muita paikallisalueen yrityksiä tukien. Siitä syystä minusta on luontevaa hankkia ajokalustoa Topliftiltä, joka on suhteellisen lähellä, Joutsenossa. Yhteistyö Topliftin kanssa alkoi noin puolitoista vuotta sitten, kun ensin tilasin alustan ja sitten aloin ihmettelemään, mistä tähän saisi päällirakenteet. Soittelin Topliftille ja Lempiäisen Jarkon kanssa suunnittelimme yhdessä tarpeitani vastaavan nostokapellikorin.”

Vaatimusten mukaisen kapellin helppo hankinta

Olli Kososen seuraavakin perävaunuhankinta tapahtui luontevasti Topliftin kautta. 

”Soitin Jarkolle ja kyselin apuja kapellin hankintaan. Oli mukava huomata, että palvelua sai myös aukioloaikojen ulkopuolella. Seuraavaksi menin käymään paikan päällä Topliftillä, jossa otettiin alustan mittoja ja käytiin läpi vaunun speksejä. Topliftiltä löytyy vankka tieto, millaisia toteutuksia kannattaa ylipäänsä tehdä. Vaatimuksena oli saada maksimoitua kuormatila ja hyödynnettyä kantavuus mahdollisimman hyvin. Tarvittavat ominaisuudet saatiin suunniteltua suurin piirtein kerrasta”, Kosonen sanoo. 

Kososelle valmistettiin tarpeita vastaava kapelliyhdistelmä kahdella ajokorkeudella. Kapelli aukeaa kummastakin kyljestä sekä katosta ja lastauskorkeus on riittävä – kuormatilan sisäkorkeus on 3,23 metriä ja maksimikorkeus on 4,4 metriä. Kahta lastauskorkeutta varten valmistettiin oven ja katon väliin takapalkki alumiinista. Tämä palkkiratkaisu tehtiin ainutlaatuisena prototyyppinä, koska vastaavaa ei aikaisemmin ollut toteutettu. 

”Kuljetuksista noin 90 prosenttia on kartongin ajamista. Rullakartonkia lastataan kummastakin vaunun kyljestä trukilla ja kuormalavoilla kuljetettava kartonki lastataan trukilla vaunun perästä. Topliftin toteuttama kestävä lattiarakenne takaa, että työskentely on turvallista”, Kosonen kertoo. 

”Kapellivaunu on suunniteltu juuri minun tarpeisiini ja siitä löytyy täsmälleen ne ominaisuudet, joita tarvitsen työn tekoon. Toteutus on toiminut oikein hyvin ja mitään ei ole hajonnut. Vain yksi venttiili on vaihdettu takuuseen. Vaihto meni niin rivakasti, että en ehtinyt edes kahvikupposta hörpätä, kun homma oli jo tehty”, Olli Kosonen kuvailee toiminnan sujuvuutta. 

Videolla Transport Kososen nostokapelli kahdella sisäkorkeudella. 

Tehokkaampaa työskentelyä hyvin toteutetulla kalustolla

Kaluston hankinta on vaikuttanut Olli Kososen arkeen helpottavasti. Työn tekeminen on vaivattomampaa, kun ylimääräisiä työvaiheita on jäänyt pois. 

”Esimerkiksi kuormansidonnan kanssa ei tarvitse kikkailla, kun sidontapisteitä on järkevä määrä fiksusti sijoiteltuna. Työ on nopeutunut entisestään, eikä vanhaa vaunua ole ikävä”, Kosonen kertoo. 

Topliftin palvelu on Olli Kososen mukaan erittäin asiantuntevaa ja mutkatonta. 

”Topliftiltä saamani palvelu on oikealla tavalla henkilökohtaista. Heillä keskitytään aidosti asiakkaan tarpeeseen ja tuodaan asiantuntevasti esille ehdotuksia kaipaamaani perävaunutoteutukseen”, Kosonen sanoo. 

Yhteistyö ja perheyrityksen henki saavat häneltä täydet pisteet. Myös erityiskiitoksiin on monta aihetta. 

”Antaisin isot kiitokset Ikosen Jarille kekseliäisyydestä! Hän on Topliftillä kaikkien ideoitten isä, ja miehellä on vankka ammattitaito, miten laitteita rakennetaan”, Kosonen kiittää. 

Topliftin Jarkko soittaa minulle silloin tällöin ja tiedustelee, kuinka kalusto on toiminut. Arvostan sitä, että heitä kiinnostaa oikeasti, kuinka laitteet ovat toimineet käytännössä”, Olli Kosonen kertoo ja jatkaa: 

”Mielestäni Topliftin toiminta ja asiakaspalvelu ovat hyvin hoidettuja. Siellä käydessä aistii vanhan perheyrityksen meiningin. ”

Onnistu pressukapellin hankinnassa

Oppaasta saat tiedot, mitä tarvitset pressukapelliia hankkiessasi. Tutustu oppaaseemme ja tiedät, millaiseen ajotarpeeseen pressukapelli on paras ratkaisu.

Jaa: