Tasonostolaitteet

Lattiaratkaisut ja purkulaitteet valitaan käsiteltävän kuorman mukaan – esimerkiksi kävelevälattiaiset, hihnalattiaiset tai ruuvipurkuiset perävaunut soveltuvat moniin teollisuuden erityistarpeisiin. Lisäksi vaunut voidaan varustella käytettävyyttä ja työn tehokkuutta tukevilla lisälaitteilla, kuten hydraulisilla tasonostimilla.

Käyttövalmiit tasonostolaitteet paikalleen asennettuna

Tasonostolaite on yksinkertainen ja kevyt vaihtolavalaite, joka mahdollistaa erilaisten kuormatilojen käytön samalla autolla.

Tasonostolaite mahdollistaa monipuolisemmat kuljetukset, sillä kuormatilaa vaihtamalla autoa voidaan käyttää moneen erityyppiseen kuljetukseen – kappaletavaran ajosta lämpösäädeltyihin kuljetuksiin. Lavat on mahdollista varustella myös nosturilla, jolloin esimerkiksi rakennustyömaille tehtävät jakelut ovat mahdollisia.

Toplift – tasonostolaitteet

Kolme erilaista tasonostolaitetta:

Nollalaite

Nollalaitteessa kiskot asennetaan kiinteästi auton runkoon ja lava nostetaan auton ilmajousituksella. Nollalaitteen toiminnan edellytyksenä on täysilmajousitettu auto.

Tämän ratkaisun hyviä puolia ovat sen yksinkertaisuus, kohtuullisen edullinen hankintahinta ja keveys. Nollalaitteen haasteena ovat alleajokorkeudeltaan tai standardista poikkeavien lavojen ongelmallinen käsittely.

Kippaava tasonostolaite

Kippaavaa tasonostolaitetta varten autoon asennetaan vaihtolavakiskot, jotka voidaan kipata noin 50 asteen kulmaan. Tällaista laitetta käytettäessä auton etupää voi olla rautajousitettu.

Kippaava tasonostolaite mahdollistaa myös kippaamalla purettavien materiaalien, kuten rehun, soran tai esimerkiksi romun ajamisen. Kippaavan tasonostolaitteen omamassa sekä hankintahinta ovat suurempia kuin nollalaitteella.

Hydraulinen tasonostolaite

Hydraulinen tasonostolaite nostaa vaihtolavakiskoja vaakasuoraan ylöspäin, jolloin laitteella pystytään käsittelemään useita eri alleajokorkeudella olevia lavoja. Hydraulisen tasonostolaitteen huono puoli on sen melko monimutkainen rakenne, joka vaatii myös säännöllistä huoltoa. Hydraulisella laitteella on jonkin verran korkeampi omamassa sekä korkeampi hankintahinta.

Toplift – tasonostolaitteet

Tasonostolaitteen mitoitus

Alustan vaatimukset riippuvat paljolti valittavasta laitteesta. Kippaava laite vaatii kippauskäyttöön soveltuvan rungon sekä moottorilta ulosottovalmiuden hydrauliikkaa varten. Kaikille laitetyypeille yhteistä on kuitenkin alustan korkeus, joka on tasonostolaitteiden toimivuuden kannalta olennainen.

Tasonostolaitteen mitoitus perustuu suurelta osin standardeihin, huomioitavaa on kuitenkin alustan korkeus sekä käytettävien korien alleajokorkeus. Lisäksi koreissa mahdollisesti olevat lisälaitteet vaikuttavat mitoitukseen.

Lisävarusteena laitteisiin on mahdollista yhdistää myös perälautanostin. Jotta nostin saadaan toimimaan hyvin vaihtokorien kanssa, on mitoitukseen kiinnitettävä tässä tapauksessa erityisen paljon huomioita.

Ota yhteyttä 020 7669 200 niin mietitään teidän kuljetustarpeeseen sopivimmat ratkaisut.

Topliftiltä tarpeen mukaiset tasonostolaitteet

Toplift on kokenut ja luotettava tasonostolaitteiden toimittaja Suomessa. Suosituimpia toteutuksiamme ovat nollalaitteet, joita käytetään suurten kuljetusyhtiöiden ajoissa. Nollalaitteet eivät vaadi kovin paljoa räätälöintiä, mutta hydrauliset ja kippaavat tasonostolaitteet räätälöidään täysin asiakkaan vaatimusten mukaisesti.

Tasonostolaitteen valmistus on yksinkertaisesta rakenteestaan huolimatta monimutkainen prosessi ja vaihtokorin asettamat vaatimukset voivat tulla yllätyksenä. Me Topliftillä tunnemme suurien kuljetustenantajien mitoitukset ja autamme alustan sekä tasonostolaitteen optimoinnissa.

Tiesitkö tämän tuotteistamme

  • Tunnemme suurien kuljetusten antajien mitoitukset ja autamme alustan sekä laitteen optimoinnissa. Toimitamme laitteen suoraan käyttövalmiina.
  • Yksilöllinen toteutus, suunnittelu ja mitoitus käyttötarkoitus huomioiden.
  • Hydrauliset lisävarusteet avaimet käteen periaatteella samalta toimittajalta.
  • Omavalmistus mahdollistaa räätälöinnit.

Kysyttävää? Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme tai haluatko keskustella ajotarpeisiisi parhaiten soveltuvasta perävaunu – tai päällirakenneratkaisusta?

Jarkko Lempiäinen

020 7669 203