Tarkkaan harkittuja ratkaisuja ja kustannustehokasta laatua

Toplift on tunnettu laadukkaan kuljetuskaluston päällirakentajana. Toiminnallemme tunnusomaista on asiakaslähtöisyys ja kokonaisvaltaisuus. Panostamme paljon siihen, että asiakkaamme saa parhaan mahdollisen kokonaisuuden, joka palvelee tuottavasti ja luotettavasti ajossa.

Suunnittelemme

Toplift suunnittelee kuljetuskalustoa aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Se tarkoittaa, että jokainen pihastamme ulos rullaava auto ja vaunu on rakennettu parhaaksi mahdolliseksi niitä ajoja, kuljettajia ja yrityksen tarpeita varten.

Rakennamme

Rakennamme raskasta kuljetuskalustoa, joka on suunniteltu täsmälleen ajojesi mukaan. Suunnittelun merkitystä ei voi korostaa, mutta varsinainen tekninen toteutus ratkaisee sen, että kaikki toimii halutulla tavalla arjessa.

Pidämme kunnossa

raskaan kaluston korjaamo ja valtuutettu A-jarrukorjaamo on takuuvarma paikka teettää nostimien, vaihtolavalaitteiden ja ajoneuvotrukkien huollot ja korjaukset viimeisen päälle ammattitaidolla. Katso kaikki palvelut ja edustamamme merkit!

Yrityksen historia

Seppä Jaakko Johannes Pulkkinen jätti kotitilansa Säämingin saaressa nuoremmalle veljelleen ja päätyi mutkien kautta Liisa-vaimonsa ja kahden pienen lapsensa kanssa yrittäjäksi Joroisiin. Perhe kasvoi vielä kahdella pojalla ja yritys kehittyi pieneksi konepajaksi, kunnes tontin rajat tulivat vastaan ja yritys muutti Joutsenon kankaalle vuonna 1964. Toiminta jatkui J.J. Pulkkisen Konepaja Oy -nimisenä vielä kahdeksan vuoden ajan, kunnes isä Jaska ei eräänä kesäkuisena aamuna vuonna 1972 enää noussut vuoteeltaan. Yrittäjä uupui 52-vuotiaana.

1972

Leskeksi jääneen 48-vuotiaan Liisa-äidin luotsaamana perhe yritti opetella yrittäjiksi kantapään kautta. Vastuutehtävät jaettiin kolmen pojan, tyttären ja tämän puolison kesken itse kunkin osaamisen ja kykyjen mukaan, ja yritystä, Perävaunu Oy JOKA:aa kehitettiin 10 vuoden ajan, kunnes se aikanaan myytiin Yhteisostot Oy:lle. Monien vaiheiden jälkeen yrityksen toiminta Joutsenossa loppui, mikä aikanaan teki tilaa Toplift Oy:n synnylle.

1991

Toplift Finland Oy perustettiin Taisto ja Riitta-Liisa Ikäheimosen sekä Jari Ikosen toimesta vuonna 1991 ja toiminta aloitettiin 2.1.1992. Yritys jatkoi JOKA:n toimintaa raskaan liikenteen kuljetuskaluston, sekä nosto- ja siirtolaitteiston toimittajana. Aikaisempi osaaminen ja kokemus siirtyvät omistajien ja alkuvaiheen työntekijöiden mukana uuteen yritykseen.

1998

Toplift Oy aloitti toimintansa raskaan kaluston korjaamona painotuksen siirtyessä pikku hiljaa omaan uustuotantoon, kunnes taas vuonna 1998 alettiin aktiivisesti kehittää myös huolto-, korjaus- ja varaosatoimintoja  investoimalla niiden vaatimiin tiloihin ja resursseihin.

2011

Vuonna 2007 käynnistettiin yrityksen historian toinen sukupolvenvaihdos prosessi. Yritysjärjestelyjen ja toimitusjohtaja kokeilujen jälkeen vihdoin vuonna 2012 Ikäheimosen perheen kuopus, 1982 syntynyt Janne otti vastaan toimitusjohtajan tehtävät, oltuaan sitä ennen eri tuotannollisissa tehtävissä, työnjohtajana ja korjaamopäällikkönä. Sukupolven vaihdokseen ja pitkittyneisiin vaikeisiin suhdannetilanteisiin liittyen yritysjärjestelyt johtivat siihen, että Toplift Oy on tänä päivänä 100 prosenttisesti Kiinteistö Huutolaispoika Oy:n omistama. Huutolaispojan omistavat edelleen Ikäheimosen perhe Taisto, Riitta-Liisa, Tuuli, Jaska ja Janne sekä Jari Ikonen.

2018

Nyt vuonna 2018 Taisto ja Riitta-Liisa Ikäheimonen ovat aktiivisina eläkeläisinä edelleen mukana yrityksen toiminnassa, Taisto kokopäivätoimisesti ja Riitta-Liisa talouteen ja hallintoon liittyvissä tehtävissä. Yrityksessä on Jannen sekä tuoreilla voimilla täydentyvän hallituksen johdolla alkamassa uudistumisen aikakausi, joka tähtää kasvuun ja kannattavuuteen, niin että eläkeläiset pääsevät täyden päivätyön tehneinä hyvillä mielin seuraamaan sivusta menestyvän yrityksen kehityskulkua.

2021

Jatkuva toiminnan kehittäminen ja parantaminen ovat keskeinen osa Topliftin toimintaa. Alkuvuodesta 2021 yrityksessä otettiin käyttöön ISO 9001:2015 toimintajärjestelmä, ja sen myötä Toplift sai Finlog Audit Oy:n myöntämän PKY-LAATU-sertifikaatin. Tämän lisäksi toteutimme maaliskuussa asiakastyytyväisyysmittauksen, josta saatu palaute luo vahvaa uskoa omaan tekemiseen, mutta osoittaa myös selkeitä kehityskohteita, joissa meidän tulee jatkossa parantaa.