3.12.2018

Kuljetusliike K. Ingman Oy arvostaa Topliftin laatua

Toplift – uljetusliike K. Ingman Oy arvostaa Topliftin laatua

Metsäteollisuus-, rakennusteollisuus- ja bioenergia-alaa palveleva Kuljetusliike K. Ingman aloitti toimintansa yhdellä autolla vuonna 1947. Viimeisimmän noin 15 vuoden aikana toimitusjohtaja Kimmo Ingman on kasvattanut Etelä-Suomessa toimivaa yritystään, ja nykyään Kuljetusliike K. Ingman työllistää 47 työntekijää ja omistaa 18 ajoneuvoyhdistelmää. 

”Yhteistyömme Topliftin kanssa alkoi sen alkumetreistä lähtien. Kuulumme Topliftin ensimmäisten asiakkaiden joukkoon. Etuaukeama käännettiin 80-luvulla, kun nykyisen yrityksen edeltäjä JOKA Oy toimitti meille ensimmäisen hakeperävaunun”, muistelee Kuljetusliike K.Ingman Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Ingman. 

Yhdessä ajoneuvoyhdistelmien kuljetusratkaisuja kehittäen

Metsähaketta, sahatavaraa, kevytsoraa sekä biopolttoainetta kuljettavalle järveläläiselle yhtiölle Toplift on toimittanut lukuisan määrän päällirakenteita ja perävaunuja heidän Volvo kuorma-autojaan varten. K. Ingmanin ajoneuvoyhdistelmillä kuljetetaan 150 i-m3 tavaraa, eli noin 50 tonnin rahteja. Päivittäin ajetaan 50-60 kuormaa, ja ajomatkat voivat olla jopa 250 km suuntaansa. 

”Kaikki Topliftin valmistavat perävaunut ja päällirakenteet kappaletavaran kuljetukseen ovat varmasti tehtyjä, laadukkaita ja kestäviä tuotteita. Perheyrityksenä Toplift antaa lupauksen, joka pitää”, Ingman sanoo.   

Topliftin toimittamat tuotteet ja palvelut K. Ingmanille: 

•    räätälöidyt päällirakenteet ja perävaunut (mm. ketjupurkavat ja seinänousevat) 

•    suunnittelupalvelut 

•    korjauspalvelut 

•    varaosat 

Pitkän yhteistyön aikana K. Ingman ja Toplift ovat yhdessä toteuttaneet erilaisia tuotekehitysprojekteja. Esimerkiksi Järvelässä käytettävä vanha seinänouseva hakeperävaunu on muunneltu sahatavaran kontituslaitteeksi. 

”Me ollaan tehty paljon erilaisia ’Pelle Peloton’ -pilottiprojekteja Topliftin kanssa”, nauraa Kimmo Ingman. 

Laadukkaat perävaunut nopealla suunnittelulla

Valtioneuvoston asetuksen muutoksen astuttuaan voimaan, raskaan kaluston mittojen ja massojen muutokset mahdollistavat kuljetus- ja energiatehokkuuden parantamista. Ingman korostaa, että ajoneuvoyhdistelmien laatuun ja kestävyyteen pitää nykyään kiinnittää entistä enemmän huomiota, sillä mittojen kasvaessa on varmistettava runkojen vahvuus ja katkeamattomuus. 

”Ilman muuta me haluaisimme lisää kuutiota ja köykäisyyttä, mutta jos ajoneuvoyhdistelmä on liian kevyt, se myös tarkoittaa sen heikkoutta. Tästä syystä on varmistettava, että rakenne on vahva ja kestää hyvin rasitukset ja Suomen vaihtelevat keliolosuhteet. Toplift on onnistunut mainiosti laadukkaiden vaunujen valmistamisessa.” 

Ingman kehuu myös Topliftin nopeaa suunnittelua ja joustavaa tuotantoa. 

”Suunnittelu ja toimitusaikataulu eivät ole koskaan olleet pullonkauloina. Jos asiakkaalla on akuutti tarve, niin laadukkaita vehkeitä saa myös nopealla aikataululla, se pitää kutinsa.”

Perävaunujen rakenteiden räätälöinnillä hyötysenttejä käyttöön

K. Ingmanin kuormakoon optimointi saavutetaan räätälöimällä perävaunut ja rakenteet asiakkaan tarpeiden mukaan. Suunnittelussa eliminoidaan turhat esteet, jolloin kuljetettava tavara saadaan mahtumaan tehokkaasti sille varattuun tilaan. Myös kuormansidontapisteiden suunnittelu on Ingmanin mukaan oleellinen asia, sillä tarkalla suunnittelulla mikään ei vie hyötysenttejä. 

– Räätälöinti on meille tärkeä asia, ja arvostamme sen, että Toplift oikeasti kuuntelee asiakastaan. Topliftin kavereilla on ammattitaitoinen näkemys tekniikasta. Muun muassa Jari Ikonen on loistava, erinomaisella hydrauliikan osaamisella varustettu teknikko. Miehellä on erittäin hyvä näkömuisti, huippu yleisosaaminen ja kova käytännön kokemus. Ikonen osaa kaiken ulkoa erilaisista ratkaisuista, ja häneltä saa aina vastauksen, Ingman sanoo. 

”Yhteistyö on pelannut hyvin”

Kimmo Ingman kertoo, että toimitusvarmuus, laatu ja hintataso ovat hänelle yhdet tärkeimmistä kriteereistä kumppania valittaessa. Topliftin tuotteiden pitkäikäisyys ja remonttien vähäinen määrä ovat K. Ingmanille taloudellisia etuja. 

”Päällirakenteiden ja perävaunujen varmatoimisuus ja kestävyys sekä työn jälki – näitä asioita arvostan Topliftillä. Meille on aikoinaan käynyt hyvä tuuri, kun löysimme tällaisen yhteistyökumppanin. ”

Ota yhteyttä ja kysy lisää perävaunu- ja päällirakenneratkaisuistamme » 

Opas päällirakenteen hankintaan

Iskeekö sinulle lukuisten kysymysten äärellä rimakauhu hankinta-asioissa?

Ei hätää, me tarjoamme sinulle veloituksetta ostajan oppaan, joka varmasti auttaa sinua onnistumaan raskaan kaluston perävaunun ja päällirakenteen hankintaprosessissa!

Jaa: