13.12.2019

Topliftin seinänostokoneikko päällirakentamisen tarpeisiin

Topliftin tuulikuorman huomioiva seinänostokoneikko

Topliftin valmistamat seinänousevat vaunut varustellaan lähes poikkeuksetta yrityksen itse kehittämällä seinänostokoneikolla. Toplift toimittaa valmistamiaan nostimia myös muille päällirakentajille – kysyntää löytyy näille vaivattomasti asennettaville ja huoltovapaille koneikoille. 

Ratkaisu, joka minimoi tuulikuorman

Topliftin valmistama oma seinänostokoneikko on lajissaan ainutlaatuinen. Kyseiset koneikot ovat käytännössä rakenteeltaan hyvin yksinkertaisia ja huoltovapaita. Topliftin seinänostokoneikossa on voimaa huomattavasti enemmän kuin tavanomaisissa koneikoissa ja sen geometria on toteutettu niin, että se ei ole herkkä tuulikuormalle. Topliftin koneikko nostaa seinän ylös sellaiseen asentoon, että ilmavirran kuormitus saadaan mahdollisimman pieneksi. 

Topliftin seinänostin on suunniteltu käytettäväksi hake- ja turvekalustossa, jossa toinen seinä halutaan nostaa ylös kappaletavaran lastaamiseksi. Nostin sopii hyvin myös sivukippikäyttöön. 

Seinänostin voidaan asentaa erilaisille alustoille, eikä alustalle ole mitään erityisvaatimuksia. 

Videolla esimerkki Topliftin seinänostimesta. 

Varmatoiminen tuote päällirakentajille

Topliftin toimitusjohtaja Janne Ikäheimonen kertoo, että nostimille löytyy kysyntää Suomen päällirakennemarkkinoilla. 

”Tarjoamme Topliftin seinänostimia muillekin päällirakentajille. Nostinvalmistajia ei Suomen markkinoilla tällä hetkellä ole kuin muutama ja kaikki käyttävät nostinta omissa tuotteissaan. Suurin osa päällirakenteiden valmistajista on luopunut seinänousevien teosta ja osasyy on, että toimivia nostimia ei ole saatavilla”, Ikäheimonen kuvailee markkinatilannetta. 

Millainen Topliftin kehittämä nostin on ominaisuuksiltaan? 

”Nostinta on koekuormitettu 1 000 kg painolla, käytännön sovelluksessa kuormitus on maksimissaan 1 000 kg /pari, käyttöpaineen ollessa 80 baria. Vääntöä löytyy varmasti tarpeeksi”, Janne Ikäheimonen kertoo ja jatkaa: 

”Nostimen rakenne on erittäin yksinkertainen ja laite helppo pitää puhtaana. Hammaskosketuksia ei ole ja rasvaus- sekä huoltotarve on erittäin vähäinen. Nostin on yhteensopiva Waarna-peitteenkääntäjän kanssa. ”

Kilpailukykyinen ja tehokas seinänostin

Topliftin nostimen yksinkertaisuus sekä helppohoitoisuus tekee siitä muihin markkinoilla oleviin nostimiin verrattuna erittäin kilpailukykyisen tuotteen. 

Nostoteho sekä nopeus saavutetaan erittäin pienellä käyttöpaineella ja öljyvirtauksella. Nostimen geometriasta johtuen seinä menee hyvin kiinni myös hieman kaltevassa maastossa. Seinä jää yläasennossa roikkumaan hiukan alaviistoon ja takalaitaan jää reilu aukko, jolloin seinä ei ole niin altis tuulikuormalle. 

Seinänostin toimitetaan valmiiksi kasattuna runkona hydrauliikkasylinteri paikallaan ja sen asentaminen on helppoa. Asentajan tarvitsee hoitaa vain kiinnitys sekä hydrauliputkien asennustyöt. 

Topliftin seinänostin toimitetaan aina 2 600 mm leveänä, mutta asentaja voi helposti muuttaa sen 2 550 mm leveäksi. 

Tiedustele Topliftin seinänostimia myynnistämme 

Jarkko Lempiäinen 

puh. 0400 262 934 

Opas päällirakenteen hankintaan

Iskeekö sinulle lukuisten kysymysten äärellä rimakauhu hankinta-asioissa?

Ei hätää, me tarjoamme sinulle veloituksetta ostajan oppaan, joka varmasti auttaa sinua onnistumaan raskaan kaluston perävaunun ja päällirakenteen hankintaprosessissa!

Jaa: