8.11.2018

Alan parhaat koneikot – tehoa ja voimaa työhön

Topliftin seinänostokoneikko

Perävaunujen keskeisiin toimintoihin, kuten lastin purkamiseen ja seinän nostamiseen vaaditaan riittävästi vääntöä – Topliftin ratkaisuissa koneikot ovat keskeisessä roolissa. 

Ketjupurkavien perävaunujen purkukoneikoksi valitaan usein joko Peuralan konepajan hammaskoneikko tai Topliftin oma ketjukoneikko. Peuralan nelimoottorisessa koneikossa on purkuvoimaa enemmän, mikä vähentää purkupainetta perävaunussa ja lisää purkumoottoreiden käyttöikää. Topliftin ketjupurkuvaunut toteutetaan aina kahdella purkunopeudella. Kummatkin koneikot ovat sellaisia, ettei potku lopu niissä kesken. 

Videolla esimerkki Topliftin kahden purkunopeuden ketjupurkuvaunusta. 

Topliftin ketjupurkutekniikkaa hyödyntävissä vaunuissa hydrauliikka tehdään putkituksin ja kumikiinnikkeillä. Näin toteutettuna perävaunu on pitkäikäinen ja remonttien määrä vähäinen, joten se on myös käytössä edullinen. 

Topliftillä tuulikuorman huomioiva seinänostokoneikko

Topliftilla on oma seinänostokoneikko, joka on lajissaan ainutlaatuinen. Kyseiset koneikot ovat käytännössä rakenteeltaan hyvin yksinkertaisia ja huoltovapaita. Topliftin seinänostokoneikossa on voimaa huomattavasti enemmän ja sen geometria on toteutettu niin, että se ei ole herkkä tuulikuormalle. Topliftin koneikko nostaa seinän ylös sellaiseen asentoon, että ilmavirran kuormitus saadaan mahdollisimman pieneksi. Topliftin koneikkoa on koekuormitettu 1000 kilolla/nostin, joten vääntöä löytyy. 

Videolla esitellään seinänouseva ketjupurkukori, joka on erinomainen esim. hakkeen ja lankkujen ajoon. 

Käytettävyys ennen muuta

Topliftin valmistamien perävaunujen ja päällirakenteiden suunnittelussa käytettävyys ja huollon helppous ovat etusijalla. Esimerkkinä voidaan mainita jousituksen ja rungon mitoitus, jotka toteutetaan siten, että vaunulla voidaan ajaa tarvittaessa myös jouset ala-asennossa. Näin ollen, vaurion sattuessa voidaan vaunu siirtää korjaamolle ilman pelkoa lisävahingoista. 

”Ratkaisu syö hiukan tilavuutta, mutta vaunu voidaan ajaa vahingon sattuessa korjaamolle, mikä on taatusti kannattavampaa kuin korjaamon ajaminen vaunun luokse”, sanoo Topliftin Janne Ikäheimonen

Katso video, jossa Topliftin vaunua ajetaan jousitus ala-asennossa. 

Muistathan, että Topliftin vaunut varustellaan aina kuljetettavan materiaalin sekä kuljetusolosuhteiden asettamien vaatimusten mukaan! Myös koneikot valitaan käyttötarpeen mukaan! Tutustu vaunuihimme, ota yhteyttä ja kerro millaiseen ajotarpeeseen sinä tarvitset perävaunun. 

Tutustu Topliftin ketjupurkaviin ja seinänouseviin perävaunuihin »

Jäikö sinulle kysyttävää? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää »

Opas päällirakenteen hankintaan

Iskeekö sinulle lukuisten kysymysten äärellä rimakauhu hankinta-asioissa?

Ei hätää, me tarjoamme sinulle veloituksetta ostajan oppaan, joka varmasti auttaa sinua onnistumaan raskaan kaluston perävaunun ja päällirakenteen hankintaprosessissa!

Jaa: