19.3.2019

Toplift-spesialisti: toimitusjohtaja Janne Ikäheimonen

Toplift-spesialisti: toimitusjohtaja Janne Ikäheimonen

Kaksitoistavuotias, 40 kiloa painava pikkupoika opittiin tuntemaan ahtaanpaikanasentajana. Ammattilaiset hyödynsivät hänen ketteryyttään etenkin paikoissa, joihin kukaan muu ei suoraan sanottuna mahtunut. Voisi sanoa, että Janne Ikäheimosen ura Topliftillä alkoi tästä. 

Ammattikoulusta valmistuttuaan Janne työskenteli muutaman vuoden perheyrityksessä sähköasentajana. Halu kehittyä ammattilaiseksi oli voimakas, joten hän jatkoi opiskelemaan tietotekniikkaa Turun ammattikorkeakouluun. Vuonna 2008, valmistuttuaan sulautettujen tekniikoiden insinööriksi, Ikäheimonen palasi kotikulmilleen. 

Korjaamotyönjohtajasta korjaamopäälliköksi ja siitä toimitusjohtajaksi – Janne Ikäheimonen on päässyt kasvamaan työtehtäviensä mukana. Talosta ei löydy sellaista tehtävää, johon hän ei olisi ikinä sekaantunut. 

”Olen aina ollut kiinnostunut sekä yrittäjyydestä että tekniikasta. Vaikka moni kuvittelisikin toimitusjohtajan homman olevan pelkästään papereiden pyörittämistä pöydän ääressä, niin onneksi minulle riittää perheyrityksessämme muutakin tekemistä. Välillä teen asennus- ja korjaustöitä hihat käärittynä, mikä on hyvää vastapainoa toimistotyölle. Monipuolisuus tekee työstäni erittäin mielenkiintoista”, Ikäheimonen iloitsee. 

Onnistumiset ovat työn suola

Janne Ikäheimosen nimi löytyy myös Lappeenrannan yrittäjät Ry:n hallituksen jäsenlistalta. Hän kertoo olevansa kovasti motivoitunut tekemään järjestötöitä yrittäjyyden eteen, koska yrittäjiä Suomessa kaivetaan lisää. 

Kun Jannelta kysyy, minkälaista osaamista hänen työtehtävissään tarvitaan, miettii hän hetken ja sanoo: 

”Sanoisin, että henkilöllä, jolla on hyvät ihmissuhdetaidot, kyky omaksua ja oppia uutta, on hyvät mahdollisuudet menestyä vastaavassa työssä. Ongelmaratkaisukyky on mielestäni tärkeää, mutta jopa tärkeämpi taito on osata ja uskaltaa tehdä päätöksiä. Paineensietokyvyn pitää olla tavallista korkeampi, mikä koskee kaikkia yrittäjiä.” 

Tyytyväinen asiakas, innostuneet työntekijät ja hyvinvoiva työyhteisö ovat Ikäheimosen mukaan tärkeimpiä elementtejä hänen työssään. 

”Kun näen, että yrityksen asiat rullaavat hyvin, porukka tarttuu ilomielin uusiin hommiin, ja tiedostan pystyneeni osaltani myötävaikuttamaan siihen, tuo se paljon tyydytystä. Onnistumiset motivoivat aina”, Janne kiteyttää. 

Vapaa-ajalla aktiviteetteja koiraharrastuksesta maastopyöräilyyn

Siviilielämänsä kiintopisteinä Janne kertoo olevan hänen perheensä sekä kaksivuotias vilkasluontoinen kooikerhondje-koiransa. Koiranäyttelyt ovat yksi harrastusmuoto muiden Jannen koiraharrastusten joukossa. Niihin kuuluu myös metsästys, johon koikkerilla on hyvä luontainen taipumus. 

”Harrastan myös valokuvausta, ajoittain omaksi iloksi ja välillä myös työn takia. Kuvankäsittelyyn perehdyin jonkun verran ammattikorkeakoulussa opiskellessani. Hieno ja hauska harrastus”, Ikäheimonen linjaa. 

Ikäheimosen sydäntä lähellä olevana puskurina työpaineita vastaan toimii pyöräily. 

”Pienenä poikana maalla asuessani välimatkat olivat pitkät joka paikkaan. Kiinnostus polkupyöräilyä kohti syntyi jo lapsuudessa”, kertoo Janne. 

Turun opiskeluajan jälkeen pyöräilykärpänen puraisi kunnolla, ja hän innostui myös fatbikeista. Nykyään maastopyöräily on Ikäheimoselle yksi keskeisimmistä rentoutumiskeinoista. 

”Vuonna 2016 kaveri sai houkuteltua minut Tahko MTB -kilpailuun, joka on Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma. Käytiin silloin heittämässä puolitotinen 60 km kisalenkki, josta syttyi kipinä maastopyörätapahtumia kohtaan. Tahko MTB -tapahtuma on ykkösjuttu, sinne lähdetään ehdottomasti tänäkin vuonna parantamaan omaa parasta”, Ikäheimonen jakaa tulevan kesän suunnitelmia. 

Haluaisitko sinäkin työskennellä Topliftillä? Katso avoimet työpaikkamme tai lähetä avoin hakemus »

Opas päällirakenteen hankintaan

Iskeekö sinulle lukuisten kysymysten äärellä rimakauhu hankinta-asioissa?

Ei hätää, me tarjoamme sinulle veloituksetta ostajan oppaan, joka varmasti auttaa sinua onnistumaan raskaan kaluston perävaunun ja päällirakenteen hankintaprosessissa!

Jaa: